Novosti

04/07/2014

Finalisti "Pula pjeva" na izletu u Gardalandu

Nakon velike završnice festivala "Pula pjeva" svi finalisti i ostali sudionici festivala nagradno su otputovali na jednodnevni izlet u Gradaland. Bila je to prilika za ponovni susret i druženje te nagrada za intenzivan višemjesečni rad i zalaganje mladih koji su uložili neizmjeran trud kako bi dali svoj doprinos uspjehu samog festivala. Kao zahvalu za obogaćivanje sadržaja našeg Grada i već spomenuti uloženi trud Grad Pula je sve nagradio jedinstvenom nagradom, izletom u zemlju zabave, smijeha i prijateljstva.

Da se prisjetimo, riječ je o prvom dječjem pjevačkom festivalu nazvanom "Pula pjeva" na kojemu se natjecalo preko 110 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Grada Pule, od čega se u polufinale plasiralo njih 35, a u samo finale 16.  Cilj ovog festivala bio je da se kod djece pokrene kreativnost, te da mladi kroz umjetnički izričaj steknu samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu. Samo natjecanje nije bilo jedini motiv i prioritet festivala već prije svega bitno je bilo kvalitetno i korisno druženje te razvijanje prijateljstava unatoč  "konkurenciji" vezanoj uz kriterije festivala.

Sam izlet protekao je u najboljem redu, popraćen pjesmom i smijehom, a sva su se djeca vratila iz Gardalanda puna pozitivnih dojmova