Novosti

09/07/2014

Sredozemna medvjedica ponovno posjetila Pulu

Jučer su Puljani i njezini gosti ponovno imali priliku uživati u neočekivanom posjetu sredozemne medvjedice. Nakon više od mjesec dana, od milja nazvana Adriana viđena je na popularnom pulskom kupalištu Valkane.

Posjet drage nam medvjedice koja je na neki način postala zaštitnim znakom Pule protekao je mirno budući da su Adrianu čuvali zaposlenici Službe spašavanja na moru koju je Grad Pula i ove godine uspostavio do sredine rujna.

Grad Pula postavio je i prve info-ploče o sredozemnoj medvjedici, i to jednu upravo na popularnom pulskom šetalištu Lungomare. Na pločama su prikazane upute o načinu ponašanja u slučaju susreta sa medvjedicom na četiri jezika, a akcija koja je pokrenuta na inicijativu gradonačelnika Borisa Miletića ide dalje te je u planu postavljanje novih ploča kako bi se educirali ne samo građani Pule, nego i strani gosti.

Sve je ovo očito jako odgovaralo našoj Adriani koja se jučer opušteno sunčala na Valkanama i satima zabavljala slučajne prolaznike. Cilj Grada jest da se medvjedica kod nas osjeća sigurnom i dobrodošlom, a mnogobrojni znatiželjni turisti koje je okupila oko sebe znak su da je naša "ljubimica" također i novi turistički promotor Pule.