Novosti

14/07/2014

6. Dani stvaralaštva donose preko 18 programa i 8 radionica

U prostorijama Komunalne palače na konferenciji za novinare predstavljeni su danas 6. Dani stvaralaštva koji se održavaju od 17. srpnja do 20. kolovoza 2014. godine na pet lokacija.

Pozdravivši sve okupljene, pročelnica UO za kulturu Jasmina Nina Kamber naglasila je kako je ova manifestacija od velikog interesa za Grad Pulu koji je i podržava od samih početaka.

Organizator Dana stvaralaštva, Igor Fabris iz Udruge Art studio, kazao je kako će se u sklopu cijele manifestacije održati 18 različitih programa i to u Puli, Vodnjanu, Medulinu, Pomeru i Banjolama. "Dani stvaralaštva sastojat će se od izložba domaćih i stranih umjetnika, osam radionica tradicijskih zanata i modernih izričaja te dio namijenjen najmlađima kroz program Mali stvaraoci", nadodao je Fabris i posebno naglasio novi, humanitarni program "art-shirt". Naime, riječ je o akciji umjetnika, poznatih osoba, ali i svih zainteresiranih građana koji će se okupiti na dvjema lokacijama, u Artsudiju Gallery te Galeriji Loža, i oslikavati majice koje će se potom prodavati. Prihod od prodaje bit će namijenjen Udruzi cerebralne paralize IŽ. U tu je svrhu predsjednica Udruge Lorena Lazarić Stefanović zahvalila organizatoru na pozivu i prilici za uključenjem u program. "Udruga ima likovne radionice tijekom cijele godine, a ovo je jedinstvena prilika za socijalizaciju naše djece te kako bi pokazali svoje radove i slikali zajedno s ostalim kreativcima ovoga grada i južne Istre", nadodala je Lazarić Stefanović.

Na konferenciji je nekoliko riječi o samim radionicama, s naglaskom na tri nove radionice, kazala i Monika Petrović, voditeljica radionica na Danima kreativnosti. Riječ je o gradnji vaza s antropomorfnim reljefima, radionici tehnika oslikavanja stakla te dekoraciji keramike. Budući da su upisi u tijeku, Petrović je pozvala sve zainteresirane da im se pridruže na jednoj od radionica.

"Među izložbama pronaći će se i ona štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić", istaknula je ravnateljica Doma, Vesna Grubišić Juhas te nadodala kako se s veseljem svake godine uključuju u program Dana stvaralaštva. Ove godine sudjeluju u radionici pod nazivom "Mozaik u funkciji" u sklopu koje će obložiti klupicu i špinu u krugu Doma.

Za sam kraj, Fabris je pozvao sve zainteresirane na modni performans pod nazivom "Drugi dodir", kojim će se 17. srpnja u 21.00 sat u Vodnjanu (Palača Partarol) svečano otvoriti 6. Dani stvaralaštva.

Sve informacije o 6. Danima stvaralaštva mogu se pronaći na web stranicama udruge: www.artstudio-pula.hr.