Novosti

16/07/2014

Napravljeno novo kružno raskrižje pulske obilaznice i prometnice za Pješčanu Uvalu

U travnju 2014. godine završena je rekonstrukcija kružnog raskrižja Ulice Prekomorskih brigada i Pješčane uvale. Ovaj projekt napravljen je u cilju smještanja središnjeg otoka na adekvatniju poziciju. Ugrađeni su i markeri koji formiraju razdjelne otoke na privozima a montažni elementi zamijenjeni su betonskim rubnjacima. Formiran je i novi privoz prema dijelu naselja Veruda Porat, te je korigiran izlaz iz privoza Pješčana uvala.

Korigirani elementi kružnog toka s novom, logičnijom pozicijom središnjeg otoka značajno su doprinijeli sigurnosti u prometu u Gradu. Naime, stari kružni tok izgrađen je prije nekoliko godina po projektu MUP-a, no betonski sastavni elementi i nelogično pozicioniranje kruga rotora učinili su ga problematičnim prometnim rješenjem. Danas je ovaj problem u potpunosti uklonjen, a osim praktičnosti novom se kružnom toku ne može oduzeti ni njegova estetska vrijednost.

Uz navedene izmjene uređena je  zelena površina, dograđeni su asfaltirani nogostupi, ugrađena je nova i premještena postojeća vertikalna signalizacija, te je izvedena nova horizontalna signalizacija. Postojeća javna rasvjeta dopunjena je i prilagođena sukladno novom prometnom rješenju.

Građevinske radove izvodilo je društvo Cesta d.o.o., a radove na javnoj rasvjeti društvo VINTIJAN d.o.o.. Za stručni nadzor zadužen je VIA ING d.o.o. Ukupna vrijednost predmetnih radova na kružnom raskrižju iznosi 718.499,50 kuna s PDV-om