Novosti

17/07/2014

Promjene prostornih planova na javnoj raspravi

Jučer su u prostorijama pulske Komunalne palače, u sklopu javne rasprave, održana javna izlaganja o ciljanim izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Pule te Urbanističkog plana uređenja "Max Stoja". U jutarnjim je satima održano izlaganje za javnopravna tijela koja sudjeluju u izradi plana dok je u popodnevnim satima održano javno izlaganje i za sve ostale zainteresirane.

Glavne značajke izmjena, uz predstavnice tvrtke Urbanistica d.o.o. koja je izradila plan, ukratko je predstavio pročelnik UO za prostorno uređenje Grada Pule Giordano Škuflić koji je naglasio kako se predložene izmjene GUP-a odnose na dvije lokacije: lokaciju Trga Kralja Tomislava, na kojoj je potrebno stvoriti planske pretpostavke za realizaciju projekta uređenja tog trga sukladno provedenom urbanističko - arhitektonskom natječaju te zonu urbanističkog plana uređenja Max Stoja kao rezultat detaljnije razrade unutar toga plana.

Predložene izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja "Max Stoja" rezultat su detaljnije analize kroz izradu projektne dokumentacije u kojem se postupku ukazala potreba izmjene pojedinih planskih parametara što se, uglavnom, odnosi na mogućnosti gradnje građevine  gospodarske - pretežito trgovačke namjene te izmjene prometnog rješenja a s tim u vezi i ostalih planskih pokazatelja.

Javna rasprava otvorena je do 22. srpnja 2014. godine koji je i krajnji rok za dostavu svih primjedbi, prijedloga i/ili mišljenja na izložene prijedloge izmjena i dopuna planova. U odnosu na navedeno, pozivaju se svi zainteresirani da svoje primjedbe, prijedloge i/ili mišljenja dostave u pisanom obliku Nositelju izrade na adresu: Grad Pula, Upravni odjel za prostorno uređenje, Pula, Forum 2 ili u elektroničkom obliku na adresu: pisarnica@pula.hrnajkasnije do navedenog roka sve kako bi iste mogle biti predmetom obrade u sklopu Izvješća o provedenoj javnoj raspravi. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje Grada Pule, Forum 2/1 ili na telefon 371 806 dok je uvid u prijedloge izmjena i dopuna ovih planova moguće izvršiti i na službenim web stranicama Grada Pule.