Novosti

17/07/2014

Rade Šerbedžija u kinu Valli

U petak, 18. srpnja, u 12 sati, u prostorijama Kina Valli, polaznicima i voditeljima filmske i postprodukcijske radionice RED za digitalnu generaciju pridružit će se jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih filmskih i kazališnih ikona ovih prostora - Rade Šerbedžija. Glumac će mladim budućim nadama filmske kinomatografije udijeliti uvijek dobrodošle savjete iz struke i svog višedesetljetnog iskustva rada na filmu diljem Europe i svijeta.

Radionica RED je kreativna radionica osmišljena u suradnji Pulskog filmskog festivala i Dade Valentića, osnivača Mytherapy studija, vodeće tvrtke za digitalni mastering sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, te uz podršku tvrtki Red Digital Cinema i Adobe. S radom je započela u četvrtak, 16. srpnja, u prostorijama Kina Valli. Polaznici radionice mahom su mladi filmofili koji će do četvrtka,  24. srpnja, zajedno s dvoje renomiranih predavača iz svijeta filma - scenaristicom Hajdanom Baletić i VFX umjetnicom Klaudijom Cermak - provjeriti koja su najnovija dostignuća na polju filmske industrije i digitalne tehnologije te na taj način otkriti kriju li se u njima buduće zvijezde digitalne kinematografije.

61. Pulski filmski festival, radionicu RED za digitalnu generaciju ugostio je drugu godinu za redom, a kako filmsku postprodukciju vide mlade generacije možete provjeriti u petak, 18. srpnja u 12 sati u Maloj dvorani Kina Valli.