Novosti

18/07/2014

Objavljena konačna lista reda prvenstva za upis u dječje vrtiće

Na današnjom konferenciji za medije predstavljena je Konačna lista reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće na području grada Pule u pedagoškoj godini 2014/2015. Listu su predstavile zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te članica Povjerenstva za provođenje upisa djece u dječje vrtiće Sanja Subotić.

"Kao Grad iznimno smo zadovoljni što smo uspjeli upisati svu djecu koja su zadovoljila osnovne kriterije potrebne za ostvarivanje prava na upis u dječje vrtiće", kazala je Puh Belci te dodala kako je ukupno upisano 504 djece ove godine, što je za 29 više u odnosu na prošlu godinu. Od ukupnog broja upisane djece njih 253 upisano je u jaslice, a 251 dijete u vrtić. Ovdje je riječ o objedinjenim upisima i ove brojke se odnose na dva gradska i 22 vrtića drugih osnivača.  Zamjenica gradonačelnika također je istaknula kako su od ukupno 20 pristiglih prigovora uvažena tri koja su potom dodana na konačnu listu. Od novina za nadolazeću pedagošku godinu izdvojila je pojačanje stručnog kadra sa dva nova psihologa i jednim defektologom obzirom da se povećava tendencija porasta djece s posebnim potrebama.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti istaknula je kako je Grad omogućio trosatni redovni program za roditelje koji nisu zaposleni, a to pravo je ostvarilo njih 11.

Grad Pula oformio je  Povjerenstvo koje je bilo zaduženo za provođenje upisa djece u dječje vrtiće te za donošenje konačne liste. Sanja Subotić kao njegova članica ukratko je pojasnila načinu rada Povjerenstva za vrijeme upisa.

Lista reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće i pripadajući prilozi objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim web stranicama Grada Pule (www.pula.hr)u rubrici "Izdvojeno" - "Upisi u dječje vrtiće" klikom na link http://evrtic.pula.hr/RezultatiUpisa.aspxte službenim stranicama DV Pula (www.dvpula.hr) i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (www.rintintin.hr).

Roditelji djece koja će biti upisana u dolje navedene vrtiće, bit će pozvani ili trebaju nazvati dječji vrtić kako bi dogovorili termine inicijalnih razgovora. Roditelji čija su djeca primljena u DJEČJI VRTIĆ PULA na stranicama vrtića: www.dvpula.hrskinut će upitnik za roditelje te ga ispunjenog donijeti u vrtić u zakazanom terminu zajedno sa ostalom dokumentacijom.