Novosti

24/07/2014

Nikad bogatiji program za mlade na Filmskom festivalu

Pulica, Pustolovni laboratorij profesora Baltazara, RED radionica za digitalnu generaciju, Žiri mladih filmofila i Dizalica samo su dio sadržaja 61. Pulskog filmskog festivala namijenjenih jednoj od najmilijih publika Pule - djeci i mladima.

To je najvjernija publika, ona koja na svaku projekciju dolazi puno prije vremena te ona koja se s iskrenim žarom raduje svakom filmu ili filmskoj radionici. "Prvu je godinu Pulicu posjetilo oko petstotinjak djece dok smo, sedam godina kasnije, došli do rekordne brojke od gotovo tisuću i šesto. Kada zbrojimo posjećenosti svih programa za djecu i mlade svake godine, posebno one u Areni, ona prelazi nekoliko tisuća." rekla je članica Umjetničkog savjeta Tanja Miličić, što mlade filmofile čini neizostavnom i vjernom festivalskom publikom, a direkciji Festivala inspiracijom da im svake godine osmisle još bolje, bogatije i kreativnije sadržaje.

Mladi imaju prilike, ne samo uživati u filmovima namijenjenim upravo njima, nego i biti aktivni sudionici Festivala jer kroz radionice stvaraju ono što i sami vole gledati na filmskom platnu: animirani i igrani film. Njihovi završeni filmski uradci uključeni su u program Festivala te se i prikazuju na velikom platnu. Time mlade generacije zavire iza filmske kulise i uče, uz podršku renomiranih svjetskih filmskih stručnjaka, kako napraviti prve korake prema filmskom svijetu i ujedno odrastaju poštujući filmsku umjetnost i njen značaj u društvu.

Budući da je namjera da mladi uživaju u filmu diljem Hrvatske, kupnjom ulaznice za četvrtak, 24. srpnja, pomažete održavanje 5. Ljetne škole filma Gunja. Pozivamo da se odazovete u što većem broju i uživate u filmskim projekcijama u Areni čineći dobro djelo.