Novosti

04/08/2014

Preko dvije stotine Puljana na prvoj subotnjoj fešti na Fratarskom otoku

Dvjestotinjak Puljana prisustvovalo je u subotu fešti na Fratarskom otoku, prvoj od tri najavljene za nadolazeće subote. Program pod nazivom "Ljeto na Fratarskom", omiljenom ljetovalištu brojnih Puljana, odvija se u organizaciji tvrtke Fratarski i DSR-a Uljanik, uz podršku Grada Pule.

Gostima kampa, ali i dnevnim posjetiteljima koji su se kod bifea počeli okupljati već oko 18 sati, podijeljeno je čak sto kilograma srdele, a ugodnu je ljetnu noć upotpunio Fiorin Jazz Orchestra, kolektiv glazbenika okupljenih oko jazz bara Fiorin u Puli.

Svakih sat vremena, u razdoblju od 21 do 24 sata, posjetitelje je brod "Odisej" besplatno vozio na otok i s otoka. Direktor tvrtke Fratarski Vjekoslav Jozanović kazao je da je ova fešta bila tek zagrijavanje za iduće dvije, za koje su najavljene i sportske igre te podjela brojnih nagrada.

Program "Ljeto na Fratarskom" ove se godine organizira po prvi puta. Fešta se nastavlja iduće subote, 9. kolovoza, također u popodnevnim satima, kada će nastupiti Goran Griff & band, dok će se u nedjelju, 10. kolovoza, održati plivački maraton "Fratarski - Bunarina 2014".

U subotu, 16. kolovoza, predviđena je "Fratarijada 2014.", manifestacija u sklopu koje će svi posjetitelji moći sudjelovati u raznim natjecanjima poput potezanja konopa u moru, prvenstva otoka u spravljanju delicija s roštilja i animacijskog programa namijenjenog najmlađima. Za sve natjecatelje osigurane su prigodne nagrade.