Novosti

06/08/2014

Maksim Mrvica priredio glazbeni spektakl u Areni

Maksim Mrvica sinoć je oduševio Pulu svojim koncertom održanim u pulskoj Areni!

Pulska Arena još se jednom dokazala kao pozornica glazbenih događaja na svjetskom nivou, a sinoćnji koncert zasigurno možemo opisati kao jedan od najboljih ove sezone. Koncert Maksima Mrvice bio je istinska glazbena poslastica za sve ljubitelje klasične glazbe ali i crossover  glazbenog žanra s kojim se Mrvica proslavio, naime poznato je da je ovaj glazbenik u svijetu prodao višemilijunske naklade svih svojih albuma.

Sinoćnji koncert bio je zamišljen kao svojevrsna retrospektiva jedanaest dosada objavljenih albuma Mrvice, a publiku je posebno oduševio i sedmeročlani band koji ga je pratio a činili su ga bubnjevi, udaraljke, bas gitara i gudački instrumenti. Posebnost sinoćnjeg repertoara bile su izvedbe glazbe sa zadnjeg albuma nazvanog "The Movies", na kojemu Mrvica obrađuje poznate filmske hitove u sebi svojstvenom stilu. Ovaj album još nije izdan u Hrvatskoj tako da ni filmska glazba s albuma nije još predstavljena hrvatskoj publici, pa je pulska publika imala tu čast da premijerno čuje neke od skladbi sa spomenutog albuma.

Ovaj rođeni Šibenčanin svjetske reputacije mjesecima je najavljivao svoje oduševljenje zbog predstojećeg koncerta u Puli, a nakon sinoćnjeg spektakla možemo reći da je Mrvica u potpunosti opravdao očekivanja i na kraju je publika ta koja je ostala-oduševljena.