Novosti

08/08/2014

Uspješan još jedan Markat by Night

Ove srijede održana je nova manifestacija na pulskoj glavnoj tržnici - Markata po škuren (Markat by Night/Mercato di sera) koja je privukla brojne turiste, ali i domaće šetače. Na kamenim stolovima uz noćnu vizuru pulske tržnice moglo se uživati u kupnji i degustaciji raznih proizvoda. U ponudi je bilo svježeg voća i ponešto povrća, a veću pažnju privlačile su degustacije i mirisi autohtonih istarskih suhomesnatih delicija Pršutane Bani i OPG-a Franjul te kozjih sireva Kumparičke. Uz navedene, moglo se kupiti i maslinovo ulje i namazi OPG-a Vitasović, zatim proizvode OPG-a Cvek, obrta Meri, a pažnju su privlačili i proizvodi eko proizvođača iz OPG-a Marka Komparića. 

Za zabavni dio programa bili su zaduženi članovi plesne skupine Cool Step koji su uz vrlo atraktivne i raznolike plesne točke priredili pravi spektakl. Program je održan u suradnji s TZ Pula. Sljedeći Markat by Night održat će se u srijedu, 13. kolovoza 2014. godine.

Petak, 8. kolovoza održat će se HandMade by Markat od 8.00 do 12.00 sati na prostoru pored fontane, a subota je već tradicionalno rezervirana sa ponudom izlagača Mirisa i okusa Istre te proizvođača eko proizvoda s Eko sajma.