Novosti

08/08/2014

Bezalkoholnim koncertom Pula obilježava Dan mladih

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u prostorijama Komunalne palače Grada Pule zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci predstavila  je bogat program povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih 12. kolovoza. Prisutni su bili i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, predstavnik Udruge Institut Dalibor Palko, ispred grupe Radio Activ Igor Vitasović te inicijator manifestacije "Vodene sportske igre Mornar 2014" Samuel Smailbašić.

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana mladih, na pulskoj će se Portarati 11. kolovoza, s početkom u 21:30 sati, održati veliki koncert za sve mlade i one koji se tako osjećaju. Puljane će zabavljati grupe Soundcheck regaz i The  Reminders kao predgrupe i grupa Radio Aktiv kao glavni izvođač. Koncert zajednički organiziraju Grad Pula, udruga Institut Pula i Policijska postaja Pula. Na trgu će se dijeliti sokovi i voda kao osvježenje a glavni cilj je poslati poruku kako dobra zabava ovisi isključivo o dobroj volji i odluci da se zabavimo. Međunarodni dan mladih manifestacija je koju Grad Pula uz lokalne udruge i tijela podržava od samog početka a ideja bezalkoholnog koncerta poprima sada već tradicionalan oblik, napomenula je Puh Belci.

Inicijator manifestacije "Vodene sportske igre Mornar 2014" Samuel Smailbašić najavio je da u utorak, 12. kolovoza u 17 sati pulski klubovi vodenih sportova koji provode ljetne škole plivanja, vaterpola, triatlona i jedrenja na plivalištu Mornar/uvala Valseline, organiziraju zajedničko natjecanje za one najmlađe. Želja je omogućiti svim polaznicima ljetnih sportskih škola da pokažu što su sve naučili te da uživaju u sportskom natjecanju i zajedničkom druženju, rekao je Smailbašić. Ovaj projekt odvija se uz potporu Grada Pule, naime uključeno je Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule i kampanja Istarske županije "Bježi/Via - Sportom protiv droge" kako bi se dodatno potaknulo mlade na borbu protiv ovisnosti.