Novosti

13/08/2014

Predsjednik Josipović posjetio Fratarski otok

Predsjednik RH Ivo Josipović jučer je na iznenađenje brojnih Puljana u društvu pulskog gradonačelnika Borisa Miletića posjetio Fratarski otok na kojemu se u neformalnoj atmosferi rado fotografirao s građanima i s njima popio kavu.

Poželjevši predsjedniku dobrodošlicu, Miletić je istaknuo kako je izabrao upravo ovaj otok kao mjesto za neformalno druženje s predsjednikom želeći pokazati pozitivan primjer lokalne samouprave koja u suradnji sa zajednicom i gospodarstvom može građanima osigurati korištenje javnog dobra po prihvatljivim cijenama.

Dobro  raspoložen predsjednik uživao je u hladu Fratarskog otoka ispijajući kavu sa svojim domaćinima i iznenađenim građanima koji su se zatekli u kafiću. Ipak, u formalnom dijelu susreta na sastanku u gradskoj palači, predsjednik i gradonačelnik su se dotaknuli i bitnih tema poput tijeka turističke sezone, brodogradilišta Uljanik i preustroja županija, dokazujući kako za pojedine ljude posao nikada ne prestaje

Predsjedniku Josipoviću bilo je posebno drago susresti djecu iz poplavljenih slavonskih područja koja trenutno ljetuju na Fratarskom otoku, a koja su se u naletu dječje radoznalosti okupila oko gradonačelnika Miletića i njegova gosta.