Novosti

19/08/2014

Sutra zatvaranje 6. dana stvaralaštva

Šesti po redu Dani stvaralaštva polako se bliže kraju. Manifestacija koja je trajala od 17. srpnja  te predstavila 18 različitih programa u čak pet istarskih gradova sutra završava, a tim povodom sutra će u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula biti organizirana izložba.

Izlagat će se radovi sudionika svih radionica, a sudionicima će biti dodijeljene prigodne diplome.  Podsjetimo,  Dani stvaralaštva sastojali su se od izložba domaćih i stranih umjetnika, osam radionica tradicijskih zanata i modernih izričaja te djela namijenjenog najmlađima kroz program "Mali stvaraoci", a posebno treba naglasiti i humanitarni program "art-shirt" koji je ove godine po prvi puta prezentiran javnosti. Naime, riječ je o akciji umjetnika, poznatih osoba, ali i svih zainteresiranih građana koji su se okupili na dvjema lokacijama, u Artsudiju Gallery te Galeriji Loža, i oslikavali majice koje su se potom prodavale. Prihod od prodaje namijenjen je Udruzi cerebralne paralize Istarske županije.

U foajeu Gradske knjižnice sutra će također biti postavljena izložba fotografija renomiranog fotografa čanija Celije. Te su fotografije nastale u sklopu modnog performansa s kojim su ovogodišnji Dani stvaralaštva i započeli.