Novosti

25/08/2014

PulaFreeAir: Nove tri lokacije za još lakši pristup internetu

Grad Pula je i ove godine nastavio s daljnjim širenjem gradske bežične mreže temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama "Hotspot Croatia 2014", odobrenog od strane Ministarstva turizma. Postavljanjem novih pristupnih točaka (hotspot lokacija) na ključnim lokacijama u Puli građanima i njihovim gostima omogućen je besplatan pristup Internetu na tri nova područja: u parku kralja Petra Krešimira, Titovom parku te na dijelu Mjesnog odbora Štinjan (Selo 2, Štinjan), čime se ukupan broj postavljenih pristupnih točaka penje na 21.

Također je radi povećanja kapaciteta i brzine interneta te poboljšanja kvaliteta usluge zamijenjena postojeća oprema na lokacijama: Sveučilište - Tržnica - Portarata, Forum - Politehnika i  Politehnika - Carinski gat - Karolina. Ove godine, Ministarstvo turizma je za navedeni projekt osiguralo iznos od ukupno 24.900,00 kuna.

Cilj gradske uprave je da i dalje u budućnosti nastavi sustavno razvijati gradsku bežičnu mrežu za slobodnu komunikaciju - PulaFreeAir kako bi se u što većoj mjeri povećalo područje pokrivenosti brzim, funkcionalnim i besplatnim internetom.

Grad Pula je, između ostalog, donirao opremu NP Brijuni za postavljanje jedne pristupne točke u sklopu samog Nacionalnog parka.