Novosti

25/08/2014

Još dva dana do otvaranja Dimensions festivala

Arena u Puli, dvije tisuće godina star i jedan od šest najvećih rimskih amfiteatara u svijetu ove će srijede postati jedinstvena kulisa za koncert otvorenja trećeg po redu Dimensions festivala, europskog epicentra najsvježije elektronske glazbe. Uz koncert uživo poznatog Cariboua, publika u Areni će imati priliku svjedočiti jednom od posljednjih nastupa uspješnog dua Darkside koji u rujnu prestaju s radom.

Poznati dugovječni zagrebački klupski program  Kontrapunkt naći će se na Dimensions festivalu u počasnoj ulozi domaćina pozornice Mungo's arene. U petak, 29. kolovoza očekuju nas Eliphino, producent iz Leedsa čije trake rasturaju scenom, a vrte ih i Jamie XX i Bonobo, Kutmah, sjajni hip-hop DJ setovi i vrh moderne produkcije, Opolopo, mađarski čarobnjak eklektičnih i retro-futurističkih mikseva, Flako porijeklom Čileanac, jedan od najboljih europskih hip-hop beatmakera te Eddy Ramich, osnivač poznate klupske večeri i radijske emisije Kontrapunkt kojima je još krajem 90-tih udario visoki standard urbanog clubbinga u Zagrebu.

Zagrebački klub Sirup i ove godine predstavlja hrvatsku klupsku scenu publici Dimensions festivala. U nedjelju, 31. kolovoza, na Garden pozornici nastupaju: Sergej Snooze vs. Arsen Pavešić (Sirup), Ilija Rudman, Zero, Mislav b2b Pytzek (Burek), Bebetto (Slurp!) i Iggy Dope (BSMNT). Garden je nova pozornica koja zamjenjuje nekadašnji Courtyard, na kojem se Sirupov program odvijao lani, i koji je prebačen van tvrđave zbog bolje prohodnosti unutar nje.

Sve u svemu dobre glazbe i zabave neće faliti, a otvaranje Dimensions festivala u Areni zacijelo će biti spektakularno.

Najavu ovogodišnjeg festivala možete pogledati ovdje.