Novosti

04/09/2014

Tisuće mladih na otvaranju Outlooka u Areni

Spektakularnim koncertom u pulskoj Areni sinoć je započelo sedmo izdanje Outlooka, jednog od najveći europskih festivala bass glazbe i sound system kulture. Nekoliko tisuća odlično raspoloženih, mahom mlađih posjetitelja, uživalo je u zvukovima ambijentalne elektroničke glazbe, soula, jazza i duba, a glavna zvijezda večeri bila je proslavljena američka kantautorica i nekadašnja članica Fugeesa Ms. Lauryn Hill.

Prije samog otvaranja festivala u Areni, u hotelu Amfiteatar održana je konferencija za novinare na kojoj su uz glavne organizatore prisustvovali i pulski gradonačelnik Boris Miletić, ministar turizma Darko Lorencin i zamjenica veleposlanika Velike Britanije u Hrvatskoj Nicole Davison. "Veliko hvala svima koji podržavaju festival svih ovih godina i bez kojih ovakvu manifestaciju ne bi bilo moguće realizirati. Hvala Gradu Puli i gradonačelniku, Turističkoj zajednici Pule, Ministarstvu turizma i svima koji nam dajete podršku i zbilja se svi mi ugodno osjećamo u vašem gradu i hvala vam na tome", kazao je direktor Outlook festivala Johnny Scratchley dodavši kako vjeruje da će se odlična suradnja nastaviti i ubuduće.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što se ovaj renomirani festival udomaćio u Puli i Štinjanu te je kazao kako će Grad uvijek podržati kvalitetne manifestacije poput Outlook i Dimension festivala, a koje u naš grad iz godine u godinu privlače sve više posjetitelja. Podršku manifestaciji dalo je i Ministarstvo turizma RH čiji je ministar Darko Lorencin jučer izjavio kako je Ministarstvo nedavno pokrenuo program Hrvatska 365 s ciljem produljenja turističke sezone te kako je i uloga samih festivala u tome od velike važnosti.

Zamjenica veleposlanika Velike Britanije u Hrvatskoj Nicole Davison kazala je kako se broj britanskih turista iz godine u godinu povećava te kako će njihova brojka do kraja godine iznositi oko 420 tisuća. Davison je na kraju svim posjetiteljima Outlooka poručila da se dobro zabave.