Novosti

08/09/2014

"Ljeto u antičkim teatrima" od 9. do 12. rujna

Arheološki muzej Istre i Pula bit će domaćini manifestacije "Ljeto u antičkim teatrima" u sklopu koje će od 9. do 12 rujna Arena i Malo rimsko kazalište postati mjesta odvijanja bogatog programa. U četiri dana posjetitelji će uroniti u mješavinu kultura, događaja i doživljaja Athene Festivala.

Prvoga dana Athene Festivala  održat će se Spectacvla Antiqva, povijesni spektakl koji prikazuje borbe gladijatora u drevnom Amfiteatru. Također u  Areni se 10. rujna održava predstava "Lazurd, el Viaje a travà©s  del agua" . To je jedna od najtraženijih gostujućih predstava španjolske skupine SENZA TEMPO. Lazurd je kazališna plesna predstava inspirirana putovanjima i granicama, a govori o suprotnostima između sjevernih i južnih kultura. Četvrtak donosi poslasticu za ljubitelje baleta. Pod nazivom programa Dal'Italia con amore dolazi nam Balletto del Sud koji predstava novu verziju baleta "Carosello italiano". I na kraju Athene Festivala u Puli oživjet će ponovo Malo rimsko kazalište koncertom domaćih glazbenika Darija Marušića i etno skupine Veja.

Karte za navedene programe mogu se kupiti na ulazu u pulsku Arenu, a cijene se kreću od 70,00 za odrasle i 30,00 kuna za djecu. Za programe su osigurane i skupne karte koje objedinjuju više programa. Tako će za programe od srijede do petka cijena ulaznice iznositi 90,00 kuna, a za sva četiri dana 150,00 kuna.

Athene festival je međunarodni projekt koji doprinosi povezivanju, uspostavljanju dijaloga i kulturne suradnje te revitalizaciji i valorizaciji antičkih teatra na Sredozemlju između četiri europska partnera. Organizatori projekta u Hrvatskoj su Arheološki muzej Istre, Turistička zajednica grada Pule, Grad Pula, JU Pula Film Festival.