Novosti

08/09/2014

Miletić poželio uspješnu novu školsku godinu svim osnovnoškolcima

U osnovne škole s područja Grada Pule u školsku godinu 2014/15. upisano je ukupno 4620 djece, od čega 623 prvašića. Veliki interes za upis djece u prve razrede pobudio se i za talijansku školu Giuseppina Martinuzzi,koja ove godine broji čak tri prva razreda, s ukupno 67 prvašića. To je dokaz da sve više naših sugrađana njeguje dvojezičnost koja je uvelike izražena kako na području cijele Istre tako i u našem gradu.

Povodom početka nove školske godine, pulski gradonačelnik Boris Miletić i njegovi zamjenici Elena Puh Belci i Fabrizio Radin te pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović posjetili su osnovnu školu Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola.

Lijepo i bezbrižno školovanje i dobrodošlicu svoj djeci, a pogotovo onoj koja kreću u prvi razred, zaželio je gradonačelnik Pule, nadodavši kako je stečeno znanje vrlo vrijedno i nešto što vam nitko ne može oduzeti.

Fabrizio Radin također je u ime Grada Pule i Zajednice Talijana zaželio sretnu i uspješnu školsku godinu svim školarcima.

Grad Pula u 2014. godini za ulaganja u školstvo izdvojio je u sklopu decentraliziranih funkcija osnovnoškolskog obrazovanja izdvaja iznos od 9,5 milijuna kuna na održavanje i podizanje standarda vrtića i osnovnih škola na području Pule. Dio sredstava uložen je u školske sportske objekte. U sportskoj dvorani na Stoji postavljena je pregrada kojom će se povećati funkcionalnost korištenja dvorane, u sportskoj dvorani OŠ Kaštanjer zamijenjena je kompletna podloga, a u samoj školi izgrađeni su novi ulaz i novi sanitarni čvorovi. U OŠ Veruda opremljeno je školsko igralište i saniran je krov školske sportske dvorane, a posebna se pažnja pridala i projektu povećane energetske učinkovitosti. Za Školu za odgoj i obrazovanje trenutno se provode pripreme radnje za kupnju mini busa za prijevoz učenika.

Grad Pula također financira i čitav niz programa kroz Program javnih potreba u obrazovanju u okviru programa unapređenja standarda u školstvu, poput produženog boravka, ostalih programa u odgoju i obrazovanju, podmiruju se troškovi osiguranja osnovnih škola, sufinanciraju se vannastavni programi i projekti škola, financiraju se troškovi  HCCP sustava i besplatnog prijevoza učenika osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Grada Pule. Samo za ove programe, koji su iznad standarda, Grad Pula izdvaja 18,5 milijuna kuna.