Novosti

09/09/2014

Proglašeni ljetni najčitatelji Dječjeg odjela

Dječji odjel Gradske knjižnice i čitaonice Pula i ovog ljeta organizirao je izbor ljetnog najčitatelja Gradske knjižnice i čitaonice Pula s ciljem poticanja i njegovanja navike čitanja te popularizacije knjige kao izvora znanja.

Svečanost proglašenja najboljih održana je 8. rujna - na Međunarodni dan pismenosti - na Dječjem odjelu Središnje knjižnice.

Ovogodišnji ljetni najčitatelji su: Saša Krajnović, u kategoriji učenika niših razreda osnovne škole, koja je pročitala čak 76 knjiga; Tedi Kalac, u kategoriji učenika viših razreda osnovne škole, s 25 pročitanih knjiga i Anja Šipek, u kategoriji učenika srednjih škola, s 40 naslova na prijavnici.

Najčitatelji nagrađeni su godišnjom članarinom, a knjižničarke Antonela Božac Ristić i Nadija Crkvenac, koje su proglasile pobjednike, istaknule su da je ove godine bila jaka konkurencija. Poručile su pobjednicima da nastave čitati i pozvale sve članove da se sljedeće godine uključe u akciju.

Brojnim okupljenim novinarima Saša Krajnović, Tedi Kalac i Anja Šipek ispričali su da knjige redovito posuđuju u svim pulskim ograncima Knjižnice, da uživaju u čitanju i, što je najvažnije, čitaju radi sebe.

Za sudjelovanje u izboru ljetnog najčitatelja trebalo je ispuniti prijavnicu koja se mogla dobiti na Dječjem odjelu te zapisivati naslove pročitanih knjiga od 1. srpnja do 31. kolovoza. Pobjednik pojedine kategorije je onaj tko je u tom razdoblju pročitao najviše knjiga.