Novosti

16/09/2014

Održana edukativna radionica za najmlađe o energetskoj učinkovitosti

U prostorijama Komunalne palače danas je održana edukativna radionica za učenike nižih razreda OŠ Monte Zaro pod nazivom "Misli na sutra". Cilj ove radionice je edukacija djece o odgovornom ponašanju prilikom svakodnevnog korištenja energije.

Okupljene je pozdravila Minja Savović, voditeljica pododsjeka za energetsku učinkovitost u Gradu, a na prijemu učenika nazočila je i zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci koja je komentirala kako joj je veoma drago čuti dječji smijeh u vijećnici Komunalne palače. "Kako  su imperativi svakodnevnog života postali energetska efikasnost i održivi razvoj, odgovorna Gradska Uprava Grada Pule, kroz održavanje ovakvih informativno-edukativnih radionica za djecu nižih razreda osnovne škole, prepoznala je činjenicu koliko je važno i potrebno ulagati u svoju budućnost, mlade stanovnike svoga grada, kod kojih se navike korištenja energije tek stvaraju, tako da će se ovakve edukativne radionice provesti i po ostalim osnovnim školama u Gradu Puli", rekla je Puh Belci.

U sklopu radionice prikazan je film pod nazivom "Misli na sutra" nakon kojega su djeca raznim tehnikama izradila crteže na istoimenu temu. Crteži će 19. rujna biti izloženi u Flanatičkoj ulici povodom "Info dana energetske efikasnosti" kojeg organizira Grad Pula radi edukacije svojih građana o energetski odgovornom i efikasnom ponašanju. Između ostalog, na "Info danu energetske efikasnosti" bit ćepredstavljene mogućnosti uštede energije te energetski efikasniproizvodi i sustavi renomiranih proizvođača, od građevinskih materijala pa sve do solarnih sustava.Program povodom "Info dana" održat će se 19. rujna na Trgu Portarata od 09 do 13 sati.