Novosti

17/09/2014

Pulski gradonačelnik na otvaranju Regionalne škole ljudskih i manjinskih prava

Pulski gradonačelnik Boris Miletić prisustvovao je radu Regionalne škole ljudskih i manjinskih prava u Medulinu čije je održavanje, petu godinu za redom, organizirao Centar za međunarodne i sigurnosne studije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Miletić je, pozdravivši okupljene, izrazio zadovoljstvo što se i ove godine Škola održava u Medulinu te kako je ponosan na dostignuti stupanj demokracije i međusobnog uvažavanja koji je u Istri dostignut tijekom godina. "Biti svojevrsni putokaz ostalim regijama u kojem smjeru valja provoditi međunarodnu suradnju za nas predstavlja veliko priznanje, jer smo svjesni koliko smo truda uložili na put kojim je Istra prošla", kazao je Miletić te je zaključio kako se uz toleranciju i suživot, u Istri živi i diše dvojezičnost. 

Inače, škola je namijenjena studentima političkih i društvenih znanosti i tijekom samog održavanja okupila je 40 studenata, profesora i pripadnika nacionalnih manjina iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.