Novosti

23/09/2014

Predstavljen program obilježavanja "Dana Vile Marije"

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je program obilježavanja Dana doma Vila Marija u Puli, koji će započeti sutra, 24. rujna 2014. godine. Na konferenciji su sudjelovale pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović,  Ravnateljica Doma Vila Marija Vesna Sperath te Marijan Mužinić iz koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Program  koji će započeti sutra oko 11 sati najavila je ravnateljica Doma Vesna Sperath. Nakon domjenka slijedi već tradicionalni turnir u boćanju u sportskoj dvorani Mate Parlov na kojem će sudjelovati deset ekipa na nivou svih Domova za psihički bolesne odrasle osobe u Hrvatskoj. Sljedećeg dana, u srijedu 25. rujna održat će se keramičarska radionica pod nazivom "Školarci slikom  do Vile Marije" u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i OŠ Veli Vrh- područnom školom Štinjan.

U  ime pulskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Marijan Mužinić je najavio akciju čišćenja šumice Boškarica uz prilaznu cestu Doma, naglasivši kako će u čišćenju sudjelovati oko 120 članova iz 12 različitih braniteljskih udruga. "Naše se udruge financiraju većinom od Grada Pule i Županije, pa smatramo svojom dužnošću pomoći u čišćenju i ostalim akcijama te vrste kako bismo uljepšali grad koji volimo i koji nas podržava", rekao je Mužinić. Akcija čišćenja planirana je za 11. listopadaove godine.