Novosti

25/09/2014

Mještani Busolera, Valdebeka i Štinjana iznijeli svoje prijedloge za Proračun 2015.

Jučerašnjom tribinom s predstavnicima i žiteljima mjesnih odbora Busoler, Valdebek i Štinjan nastavljeno je prikupljanje prijedloga za kreiranje proračuna za iduću godinu.

Nakon pozdravnog govora zamjenika gradonačelnika Pule Fabrizija Radina, pročelnica UO za financije Vesna Sajić ukratko je objasnila kako funkcionira kreiranje proračuna te je zatim otvorena rasprava u kojoj su svi građani mogli sudjelovati.

Najviše pitanja i prijedloga sa Busolera i Valdebeka bilo je vezano uz prometnu infrastrukturu, pa je tako postavljen upit  kada će se asfaltirati 250 metara ceste koja je raskopana radi postavljanja plinskih instalacija te kada će se izgraditi novo dječje igralište. Pročelnik UO za komunalni sustav i imovinu Grada Pule Damir Prhat odgovorio je kako je u tijeku prikupljanje dokumentacije te će radovi uskoro započeti. Jozo Tipurić iz MO Busoler predložio je da se mjesnim odborima omogući više novčanih sredstava te da se više ulaže u očuvanje okoliša. Zahvalio se Gradu Puli na pomoći u legalizaciji privatnih objekata u Ulici Komunal i predložio daljnje radove na infrastrukturi ulice.

Tribina je nakon Busolera i Valdebeka nastavljena i u prostorijama mjesnog odbora Štinjan  gdje je okupljene pozdravila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci naglasivši kako će se svaki prijedlog, kritika ili pohvala uzeti u obzir. Predsjednik MO Štinjan Dušanko Babić izložio je niz pitanja od kojih je većina vezana uz komunalni sustav. Prhat je odgovorio kako će se velika većina spomenutih pitanja riješiti rekonstrukcijom prometnice uz koju će se rješavati i popratna infrastruktura, poput kanalizacije i rasvjete. Gordana Peteršić iz MO Štinjan napomenula je da većina građana nije upoznata s uvjetima priključenja na novoizgrađenu kanalizacijsku mrežu te je na tu temu i dogovoren radni sastanak između predstavnika Pula Herculanee i mještana Štinjana.

Javne rasprave nastavljaju se dalje, a sljedeća je na rasporedu je u utorak  30. rujna te će obuhvatiti MO Veruda u 16,00 i MO Stoja, MO Sv. Polikarp -Sisplac u 18,00 sati. Osim tribine,  građani mogu sudjelovati u kreiranju proračuna i putem nove web stranice www.proracun.pula.hr.