Novosti

26/09/2014

Obilježen Svjetski dan turizma

Danas je u prostoru Turističke zajednice Grada Pula povodom Svjetskog dana turizma otvorena izložba rukotvorina. Na izložbi su predstavljeni radovi obrtnika koji sudjeluju na tradicionalnom Ljetnom sajmu obrtnika - Istrian hand made. Izloženi su proizvodi od stakla, keramike, maslinovog drveta, kamena i ostalih materijala.                  

Direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj rekla je da je ovogodišnja tema Svjetskog dana turizma koji se svake godine obilježava 27. rujna "Turizam i razvoj zajednice" i u sklopu kojeg se ove godine želi istaknuti potencijal turizma za promicanje mogućnosti zajednice diljem svijeta. Napomenula je da se turizam može razvijati samo ako uvažava i ako se angažira i lokalno stanovništvo koje doprinosi društvenim vrijednostima i daje mu priliku da se uključi u turistički lanac vrijednosti kroz stvaranje novih radnih mjesta, turističkih proizvoda i razvoja njihovih vještina.

Na kraju je direktorica Turističke zajednice grada Pule konstatirala kako Pula može biti zadovoljna sa turističkim rezultatima jer ju je od 1.1. do 24.9.2014. godine posjetilo ukupno 258.500 gostiju (8% više nego 2013. godine) koji su ostvarili 1.426.000 noćenja (6% više nego 2013. godine). Zaključila je kako je i ova godina bila iznimno uspješna turistička godina za Pulu i kako vjeruje da samo zajedno možemo stvarati dobre rezultate.