Novosti

26/09/2014

Poziv na upise u obavezni program predškole

Danas je u prostorijama Komunalne palače održana konferencija za novinare na kojoj je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci zajedno sa pročelnicom UO za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović najavila da Grad Pula raspisuje poziv za upise u program predškole koji je od ove godine zakonski obavezan za svu predškolsku djecu koja nisu upisana u obavezni šestosatni ili desetosatni predškolski program.

"Predškola bit će organizirana u tri ustanove koje imaju verificirane programe, a to su: DV Pula, DV/ SI  Rin Tin Tin, te privatni dječji vrtić Titti" rekla je Puh Belci. Napomenula je,  također, da je obavezni program u potpunosti besplatan za roditelje a sastoji se od 250 sati koje djeca moraju proći u sljedećoj godini. Isto tako, novinare je upoznala sa izmjenom u pravilima upisa u dječje vrtiće: djeci kojoj je odgođen upis u školu nadodalo se 2 boda prilikom upisa u vrtiće kako bi ih se dodatno zaštitilo.

Prijave traju do 03. listopada, a svu potrebnu dokumentaciju i dodatne informacije o obaveznom predškolskom programu možete pronaći na našim službenim web stranicama pod sekcijom "izdvojeno" - Upisi u predškolu.