Novosti

01/10/2014

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Danas se prigodnim programom u Čitaonici Kluba umirovljenika obilježio Međunarodni dan starijih osoba. U ime Grada Pule voditeljica odsjeka za kulturu  Lidija Musi obratila se članovima Čitaonice čestitavši im ovaj dan koji je postao simbol međugeneracijske solidarnosti i poštovanja  koje je jedno od glavnih čimbenika stvaranja boljeg i sretnijeg društva. Naglasila je i kako se zahvaljujući ovakvim obilježavanjima i uspješnom radu same Čitaonice, koja na godišnjoj razini ima 1,000 pretplatnika, ostvaruje značajno podizanje savjesti o svakodnevnim potrebama i željama osoba treće životne dobi.

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović ovom se prilikom zahvalila Gradu Puli na potpori i pruženoj pomoći u planiranju i osmišljavanju pozitivnih pomaka koji su ostvareni u obogaćivanju svakodnevnog života naših sugrađana starije životne dobi, te je ustvrdila kako je sam prostor Čitaonice posljednjih godina postao pravo okupljalište umirovljenika gdje se složno i ugodno provode mnogobrojni sati.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. proglasila je 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba da bi se diljem svijeta naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.