Novosti

03/10/2014

Bogat program povodom obilježavanja Dječjeg tjedna

Koristeći dosadašnja pozitivna iskustva u realizaciji programa Dječjeg tjedna koji počinje u ponedjeljak 6. listopada, a završava u nedjelju 12. listopada 2014. godine, Društvo Naša djeca  je i ove godine ponudilo bogat program iz područja dječjeg stvaralaštva, koji će se realizirati u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim školama, dječjim domovima, Općom bolnicom Pula, Gradom Pula i Istarskom županijom.

Uoči dječjeg tjedna i povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna gluhih u suradnji sa Udrugom djece i mladih oštećena sluha Istre (UDMOSI), u subotu, 4. listopada bit će organizirano gostovanje predstave "Pinokio". Predstava se izvodi na znakovnom jeziku uz audio zapis, a namijenjena je svima: djeci i odraslima bez obzira na slušne sposobnosti.

U ponedjeljak, 6. listopada u 10 sati organizirano je okupljanje djece na Forumu, s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna kroz program glazbeno-scenske predstave u izvedbi teatra Naranča, nakon koje će biti organizirano puštanje  balona s motom Dječjeg tjedna. Ovaj se program provodi  u cijeloj Hrvatskoj, od 10 do 12 sati djeca će se u svojim sredinama okupljati kako bi  uputila javnosti  poruku da su upravo djeca naša budućnost.

U utorak, 7. listopada u okviru programa Saveza DND-a Hrvatske " Za osmijeh djeteta u bolnici" dječji odjel posjetiti će predstavnici DND-a, Grada Pule i Istarske županije. U sklopu akcije donirat ćemo i didaktički materijal za Veselu igraonicu na dječjem odjelu. I ove će godine u program biti uključena djeca iz OŠ Vidikovac koja će prigodnim programom uveseliti male bolesnike. Povodom Dječjeg tjedna na odjelu Pedijatrije mališane će posjetiti i glumci teatra Naranča sa prigodnim programom.

Istoga dana  predstavnici DND-a,  Grada Pule i Istarske županije posjetit će i pulsko rodilište. Društvo Naša djeca je iz proračunskih sredstava Grada Pule i Istarske županije namijenjenih ovoj akciji kupilo torbu za hitna stanja sa Ambu balonom(balonom za oživljavanje) i TV prijemnik za mame nedonoščadi na Odjelu pedijatrije, te 20 stolica za bolesničke sobe na Odjelu ginekologije i porodništva, a sve u dogovoru sa voditeljima navedenih odjela.

Od 9,30-11,30 sati u prostorima Zemlje zabave na Medulinskoj cesti bit će organizirana disco matineja za učenike Škole za odgoj i obrazovanje Pula.

U četvrtak 9. i petak 10. listopada za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta bit će organizirana lutkarska predstava "Put oko svijeta" u izvedbi Produkcije Z iz Splita, a u subotu od 19 do 22 sati u disco klubu Uljanik  za učenike sedmih i osmih razreda bit će organizirana humanitarna čajanka.

Kao i prijašnjih godina i ove su godine sva događanja u Dječjem tjednu za svu djecu potpuno besplatna. Izuzetak je, dakako, humanitarna čajanka gdje ulaznica iznosi simboličnih 5,00 kn. Sredstva prikupljena na čajanci bit će usmjerena u humanitarne svrhe.

U suradnji sa Pulaprometom u Dječjem tjednu za svu djecu osiguran je i besplatan javni gradski prijevoz.