Novosti

03/10/2014

Antifašizam kao tradicija kojom se Pula ponosi

Nakon jučerašnjeg polaganja vijenaca i otkrivanja spomen ploče Tomasu Poropatu, danas je u prostorijama pulskog  Doma antifašista nastavljen program obilježavanja Dana spomena Grada Pule. U organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule, a u suradnji s Istarskim povijesnim društvom organiziran je znanstveni skup pod nazivom "Antifašizam u prošlosti i sadašnjosti" kojemu je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek.

Predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule Livio Blašković pozdravio je prisutne koje je ukratko i upoznao s radom udruge koja danas broji oko 900 članova, od čega njih 90-tak učesnika NOR-a. "Ovim danom sjećamo se svih žrtava Pule stradalih u borbi protiv fašizma, pokazujemo da je antifašizam tradicija kojom se ovaj Grad ponosi", rekao je Blašković zahvalivši se Gradu Puli na pomoći u realizaciji ovih programa.

Nakon predavanja program će se večeras u 20 sati nastaviti u prostorijama boćališta Doma antifašista uz druženje članova i glazbu uživo.