Novosti

06/10/2014

Predstavljena knjiga "Priče o rađanju" Jelene Božac

U Dječjoj knjižnici 3. listopada održano je predstavljanje knjige Jelene Božac "Priče o rađanju". Knjiga je bila samo povod za druženje mladih majki, budućih majki ili baka istih ili sličnih svjetonazora u pogledu roditeljstva.

Priča o porodu je uvijek ženska tema, a kad razgovaraju o tome žene nisu  tek poznanice, pa čak ni prijateljice, one se duboko prepoznaju. One u sebi nose isto iskustvo, isti pogled i stav, životni stil i nadahnuće. Ugodan ambijent, topla sredina, među šarenim dječjim slikovnicama, na niskim stolcima okupilo se dvadeset žena, dvadeset majki i jedan tata.

Knjiga u prvom dijelu pojašnjava što je potrebno da se porod odvija neometano, upoznaje nas s manje poznatim terminima i pojavama, a slijedi niz od 16 priča o rađanju.

Jelena Božac diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci psihologiju, licencirana je paramadoula, majka dvije kćeri, a sa suprugom i djecom živi u Puli. Sama kaže da je poticaj za knjigu dobila na seminaru primalje Ine May Gaskin koja je tom prilikom rekla da znanje o porodu nije sadržano u medicinskim stručnim knjigama, nego u stvarnim pričama žena o njihovim porodima.