Novosti

06/10/2014

Obilježavanje Tjedna ADHD-a u Gradskoj knjižnici

Marko Ferek, autor knjige "Hiperaktivni sanjari", u utorak, 7. listopada 2014. u Središnjoj knjižnici Gradske knjižnice i čitaonice Pula održat će predavanje o danas najčešćem poremećaju među mladima, čime se ova ustanova pridružuje obilježavanju Tjedna ADHD-a.

Predavanje će započeti u 18 sati, a bit će podijeljeno u dva dijela. U prvom dijelu će Ferek, kroz postavljena pitanja i diskusiju, govoriti o danas najčešćem mentalnom poremećaju kod djece - deficitu pažnje ili hiperaktivnom poremećaju (ADHD), dok će u drugom  predstaviti Sustav učenja Play Attention, koji će se moći i isprobati.

Marko Ferek, predsjednik udruge Buđenje, u devet je godina održao više od 300 predavanja i radionica na stručnim skupovima, u brojnim osnovnim školama, bolnicama, centrima za odgoj i obrazovanje, kroz koje je obuhvaćeno više od 10.000 roditelja, profesora, logopeda i ostalih stručnih suradnika. Knjiga Hiperaktivni sanjari bazirana je na autorovim osobnim iskustvima i održanim predavanjima te u njoj okuplja svoje ideje i misli. Predavanjima i knjigom obuhvaća dijagnostiku, liječenje te važnost samopouzdanja u djece s karakteristikama ADHD-a, a odgovara na pitanje tko su hiperaktivni sanjari te kako se isprepliću maštovitost, emotivnost i istraživački duh s nepažnjom, hiperaktivnošću i impulzivnošću.

Hiperaktivni sanjari u Hrvatskoj su doživjeli četiri izdanja, a prevedeni su na mađarski i engleski jezik.