Novosti

06/10/2014

Započelo obilježavanje Dječjeg tjedna u Puli

Danas je u Puli započelo obilježavanje Dječjeg tjedna koji će potrajati sve do nedjelje 12. listopada. Obilježavanje je započo u Mornaričkom parku gdje se u izvedbi Teatra Naranča odvijala predstava za djecu "˜Vitez željeznog srca"™. Nakon predstave u zrak su pušteni baloni s motom dječjeg tjedna,a u ime Grada Pule manifestaciji je nazočila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Ileana Zahtila Blašković u ime Društva "Naša djeca" najavila je bogati ovotjedni program iz područja dječjeg stvaralaštva koji se realizira u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim školama, dječjim domovima, Općom bolnicom Pula te Gradom Pula i Istarskom županijom. Istaknula je i kako su sva događanja u sklopu Dječjeg tjedna besplatna. "Poruka je cijelog ovoga tjedna da su djeci prije svega potrebna ljubav i vrijeme koje provodimo s njima, što smo željeli postići i današnjim druženjem s mališanima", rekla je Zahtila Blašković.

Osim već navedenog programa, danas je u suradnji s OB Pula dogovoren i posjet članova Dječjeg gradskog vijeća hospitaliziranoj djeci na kirurgiji. DGV-ovci su za tu prigodu pripremili kratke poruke podrške i simbolične darove za svoje bolesne vršnjake. Mališane na odjelu Pedijatrije posjetili su i glumci teatra Naranča pripremivši za njih prigodni program, a želje za brzo ozdravljenje uz Puh Belci uputila je i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.