Novosti

07/10/2014

Započelo malonogometno prvenstvo osnovnih škola

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule započelo je malonogometno prvenstvo osnovnih škola za sedme i osme razrede. Natjecati će se deset pulskih osnovnih škola koje su raspoređene u dvije skupine. Skupini A pripadaju Tone Peruška, Stoja, Kaštanjer, Veli Vrh i Giuseppina Martinuzzi, dok skupinu B čine prošlogodišnji prvak Veruda, zatim Vidikovac, Šijana, Centar i Monte Zaro. Pet kola predviđeno je za razigravanje, a u završnici snage će odmjeriti prvo i drugoplasirana momčad svake skupine. 

Na igralištu osnovne škole Vidikovac odigrane su četiri utakmice prvog kola. Prošlogodišnji viceprvak Stoja je na krilima Borne Vujice i Noela Bilića pobijedio Giuseppinu Martinuzzi rezultatom 5:2. Susret Šijane i Centra ponudio je ravnopravniju borbu u kojoj se Centar dva puta vraćao u igru izjednačenjima Erica Velkavrha, no Mateo Slišković je ipak bio bolji sa tri pogotka što je pomoglo Šijani da upiše prvu pobjedu rezultatom 5:3. Utakmica između Kaštanjera i Velog Vrha završila je rezultatom 4:8. Antonio Geneja pokušao je sa dva pogotka oživiti Kaštanjer, no Veli Vrh je ponudio cijelu paletu strijelaca što je na kraju presudilo za pobjedu. U zadnjem susretu prvog kola Vidikovac je deklasirao Monte Zaro rezultatom 7:1. Pet igrača Vidikovca upisalo se u strijelce od kojih je najbolji bio Petar Petković sa čak tri postignuta pogotka.

Sljedeće kolo odigrati će se u ponedjeljak, 13. listopada s početkom u 13:30 sati također na igralištu osnovne škole Vidikovac.