Novosti

14/10/2014

Otvoren 7.sajam poslova u Puli

Danas je u prostorijama Doma hrvatskih branitelj ministar rada Mirando Mrsić otvorio 7. sajam poslova u Puli kazavši da mladim ljudima treba pružiti potrebnu pomoć i informacije  o poslovima u Republici Hrvatskoj i u Europskoj uniji.
Također je ustvrdio da Istra ima nisku stopu nezaposlenost, tj. najnižu u Hrvatskoj što je dobar pokazatelj koliko je regija u tom smjeru razvijena, a kako bi se stanje još više poboljšalo vrijeme je za otvaranje centra za informiranje za mlade i nezaposlene. Ministar je poželio sreću svima koji nude posao, a još veću onima koji posao traže, te se zahvalio na pozivu na ovaj značaj sajam kako za Pulu, tako za cijelu Hrvatsku.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić ovom je prilikom kazao kako Grad Pula uvijek spremno podržava ovakve hvalevrijedne sajmove koji su mjesto susreta ponude i potražnje, te kako je Grad u pregovorima oko prostora za Centar za mlade koji su  fokus interesa, budući da čine značajan broj među nezaposlenima - kao u RH tako i u EU.

Na Sajmu poslova sudjeluje i ove godine značajan broj poslodavaca iz Istre i niz obrazovnih institucija, njih oko 50-ak, većinom veliki istarski poslodavci, posebno oni iz djelatnosti turizma. Održavanje ovog sajma od velikog je značaja pošto u ovom terminu uvelike koristi i poslodavcima i nezaposlenima koji nakon sezonskog rada upravo u ovo vrijeme ostaju bez posla, pa je ovo dobar način za novi početak. Svi nezaposleni imaju mogućnost već na samom sajamu doći s već pripremljenim životopisima i ponudama koje će moći ostaviti u neposrednom kontaktu s poslodavcima - sudionicima sajma.