Novosti

15/10/2014

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Mjesec hrvatske knjige, koji započinje upravo danas, nacionalna je kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi čiji je cilj promicanje hrvatske knjige i kulture čitanja. Ova manifestacija okuplja knjižničare, književnike, nakladnike, kulturne djelatnike i čitatelje, a u raznovrsne i brojne programe uključene su knjižnice širom Hrvatske te brojne druge institucije. Mjesec hrvatske knjige odvija se u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Tim povodom Gradska knjižnica i čitaonica Pula pripremila je bogat program koji uključuje predavanja, radionice za najmlađe,glazbene slušaonice, predstavljanja autora i djela. Između ostalih izvodit će se i programi kojima se nastavlja obilježavanje stogodišnjice početka 1. svjetskog rata: "Gospodarstvo Istre uoči 1. svjetskog rata", predavačica dr.sc. Alida Perkov; "Pula u prvoj godini Velikog rata", predavač dr. sc. Davor Mandić i "Istarska slastica za K.u.K. oficire", radionica spravljanja kroštula, voditeljice Dragice Lukin.

Program Mjeseca hrvatske knjige 2014., koji se već tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenog, odvijat će se pod motom "O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi", a središnja tema ovogodišnje manifestacije je ljubav.