Novosti

15/10/2014

Započelo odbojkaško prvenstvo pulskih srednjih škola

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule započelo je odbojkaško prvenstvo pulskih srednjih škola. U ženskoj konkurenciji natjecat će se sedam srednjih škola raspoređenih u dvije skupine. Skupini A pripadaju Gimnazija, Medicinska i Strukovna dok skupinu B čine Ekonomska Tehnička, Dante Alighieri i Š.T.U.T. U muškoj konkurenciji natječe se šest srednjih škola, također u dvije skupine. Skupinu A čine Tehnička, Medicinska i Ekonomska, a skupini B pripadaju Gimnazija, Š.T.U.T. i  Dante Alighieri.

Prvo kolo započelo je susretom Gimnazije i Strukovne u ženskoj konkurenciji. Gimnazijalke su odmah startale agresivno pobijedivši u prvom setu 21:3. Strukovna je u početku drugog seta pokušala uhvatiti ritam ali ipak nije mogla parirati prošlogodišnjim prvakinjama koje i drugi set osvajaju s velikom razlikom od 21:7 što je dovelo do konačnih 2:0 u setovima za Gimnaziju. U susretu Ekonomske i Tehničke prvi set je obilježila nadmoć ekonomistica (21:7). No u drugom setu cure iz Tehničke su pokazale veliku želju pa su uz pomoć Katarine Raspudić i Ane Ivančić uspješno parirale ekonomisticama. Ipak, Karla Fabris i ostatak ekipe osiguravaju 21:17 za pobjedu Ekonomske rezultatom 2:0. Utakmica između Š.T.U.T.-a i Dante Alighieri započela je izjednačeno no tada su Nicole Šarić, Larissa Rujak i Nora Berc Gojković organizirale igru Š.T.U.T.-a protiv koje Stefanie Škrtić nije mogla sama što je na kraju rezultiralo pobjedom Š.T.U.T.-a rezultatom 2:0 (15:21,14:21).

U muškoj konkurenciji Tehnička je slavila protiv Ekonomske 21:9, 21:13 u setovima. David Šišić i Mateo Grgorinić predvodili su Tehničku protiv koje dobri pokušaji Tomislava Antolovića i Danijela Grgorovića ipak nisu bili dovoljni. Bio je to dobar dan za Gimnaziju jer je i u muškoj konkurenciji upisana pobjeda. Odličan je bio Andria Žufić čiji su smečevi prolazili s lakoćom i zasigurno pridonijeli pobjedi od 2:0 (21:14, 21:15) nad Dante Alighierijem.

Drugo kolo odbojkaškog prvenstva na rasporedu je 21. listopada kada će se susresti Medicinska i Strukovna, Dante Alighieri i Tehnička te Ekonomska i Š.T.U.T. u ženskoj konkurenciji dok će u muškoj konkurenciji snage odmjeriti Medicinska i Tehnička te Š.T.U.T. i Dante Alighieri.