Novosti

16/10/2014

Poziv mladima grada Pule na sudjelovanje u ispitivanju potreba, problema i društvenog položaja mladih

Upravni odjel za kulturu Grada Pule u suradnji s partnerskim udrugama mladih i za mlade pokrenuo je projekt izrade Studije o mladima grada Pule. Cilj Studije ispitivanje je potreba, problema i društvenog položaja mladih grada Pule, u svrhu izrade strateškog dokumenta za mlade na gradskoj razini.

"Informacije koje ćemo ovim putem prikupiti od mladih i svih onih koji se mladima bave, od izuzetne su nam važnosti za izradu kvalitetne Studije o mladima. Na ovaj način dobit ćemo potrebne preporuke za unapređenje trenutno zatečene situacije kako bismo poboljšali kvalitetu života mladih na području grada", istaknula je pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule, Koordinatorica politike mladih Jasmina Nina Kamber.  

Ispitivanje za potrebe izrade Studije provoditi će se u dvije faze: prva faza obuhvaća kvantitativno ispitivanje putem anketnog upitnika, dok se u drugoj fazi planira organizirati i izvesti metodologija fokus grupa, u cilju jasnijeg istraživanja stavova mladih, razumijevanja njihova ponašanja, pogleda i mišljenja o različitim tematskim područjima.

Kao finalni produkt cjelokupnog projekta izradit će se Studija o mladima grada Pule u kojoj će se prikazati obilježja mladih u hrvatskom i europskom kontekstu, a detaljno će se predstaviti i analizirati rezultati ispitivanja potreba mladih grada Pule te dati preporuke za unapređenje trenutno zatečene situacije. Proces izrade ovog strateškog dokumenta, lokalnog programa za mlade Grada Pule financijski će podržati Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.

U prvu fazu ispitivanja Grad Pula uključiti će udruge, posebice udruge mladih i za mlade, srednje škole, Sveučilište Jurja Dobrile, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Pula, Centar za socijalnu skrb Pula te anketne upitnike proslijediti njihovim korisnicima koji su zainteresirani za sudjelovanje u ispunjavanju anketnog upitnika.

Također Upravni odjel za kulturu poziva sve mlade s područja grada Pule i bliže okolice  (Općine Barban, Fažana, Ližnjan, Marčana i Medulin) koji gravitiraju gradu te koriste usluge smještene u gradu da ispune anketni upitnik koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://www.surveymonkey.com/s/H8KNBYY. Anketiranje se provodi do 1. studenog 2014. godine.

Sve navedene informacije bit će dostupne i na mrežnim stranicama Grada Pule, www.pula.hrpod rubrikom izdvojeno.