Novosti

21/10/2014

Četrdeset tisuća kuna za Rojc

Danas je u prostorijama Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc održan zajednički sastanak na temu projekta "Prostori (su)djelovanja", kojeg  je Grad Pula prijavio Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva. Naime, Grad Pula je dobio 40.000 kuna za izradu plana i idejnog arhitektonskog rješenja održivosti Društvenog centra Rojc u sklopu spomenutog programa. Na sastanku su sudjelovali predstavnici SMART-a iz Rijeke koji je  regionalni centar podrške Rojcu na ovom projektu, predstavnici udruga koje djeluju u Rojcu i predstavnici Grada Pule s pročelnicom UO za kulturu Jasminom Ninom Kamber.

Grad Pula je u suradnji sa Savezom udruga Rojca prijavio sudjelovanje Društvenog centra Rojc u pilot programu "Prostori (su)djelovanja".  Društveni centar Rojc uvršten je u kategoriju A, zajedno s centrima iz Rijeke, Zagreba i Splita, što ujedno znači i visoku razinu spremnosti sudionika na zajednički rad na društvenom centru uz zadovoljavanje većine ostalih uvjeta. Na ovaj način, prepoznat je dugogodišnji zajednički rad i trud mnogih, kao i želja da se u Rojcu pokreću pozitivne promjene.

Kamber je napomenula kako je krajnji cilj dobrobit svih udruga Društvenog centra Rojc koji će biti financiran projektom "Prostori (su)djelovanja", a do ovoga cilja pokušat će se doći suradnjom i zajedničkim planiranjem prioriteta.