Novosti

28/10/2014

U Puli započeo pilot projekt "Serva za budućnost" namijenjen najmlađima

"Serva za budućnost" naziv je najnovije sportske inicijative koja je pokrenuta u Puli zahvaljujući suradnji stolnoteniskog kluba Pula i Dječjeg vrtića Pula, a koja je danas predstavljena javnosti. Riječ je o projektu čiji je cilj djeci vrtičke dobi kroz igru i druženje približiti stolnoteniski sport i na taj način od malih nogu razvijati zdrav način života. Projekt je započeo proteklog tjedna, a polaznici vrtića Val, Izvor, Veruda i Latica jednom tjedno marljivo treniraju uz budno oko trenera i trenerica stolnoteniskog kluba Pula, a danas su pokazali sve vještine koje su uspjeli u kratkom vremenu savladati.    

Prema riječima voditelja projekta i trenera STK Pula Alena Ivančića Pula je prvi grad u Hrvatskoj u kojem se provodi ovakav projekt te ističe kako su reakcije djece i roditelja izvanredne. Ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević kazala je kako će se projekt nastaviti tijekom čitave školske godine te kako osim sportskog dijela, mališani imaju priliku svoje dojmove prenijeti na papir u obliku crteža, a za dobro odrađeni "trening" dobivaju naljepnice koje skupljaju kako bi na kraju dobili svoj reket za stolni tenis. "Na taj način, osim razvijanja motorike i zdrave sportske navike u najmlađoj dobi, kroz igru djeca uče i o disciplini", kazala je Kovačević.

Ovaj pilot projekt pokrenut je zajedničkom suradnjom stolnoteniskog kluba Pula, Dječjeg vrtića Pula, Saveza sportova Grada Pule, JU Pulasport i Grada Pule.