Novosti

30/10/2014

Poznati sudionici završnice Odbojkaškog prvenstva srednjih škola

U dvorani Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu odigrano je posljednje kolo odbojkaškog prvenstva srednjih škola. Gimnazija i Medicinska su već izborile svoje mjesto u završnici prvenstva pa su ovaj susret  igrale za prvo mjesto u skupini A ženske konkurencije. Gimnazijalke su dobro startale na čelu s Albom Lukež i Katarinom Ajduković i povele početkom prvog seta 11:5. Ali Medicinska je u svojim redovima imala sjajno raspoložene Nelli Čopić i Anu Honović čiji su napadi osigurali preokret i pobjedu u oba seta 0:2 (23:25;14:21).

U skupini B Ekonomska je očekivano pobijedila Dante Alighieri 2:0 i potvrdila prvo mjesto u skupini. Iako je Dante Alighieri odigrao solidan prvi set 21:17, a Ekonomska na trenutke djelovala zbunjeno, Vanesa Šestan i Doriana Nimac pobrinule su se za još jedan prolazak ekonomistica u vrh školske odbojke. U susretu Tehničke i Š.T.U.T.-a igralo se za drugo mjesto u skupini i prolazak u završnicu prvenstva. U prvom setu Tehnička je startala obećavajuće i povela 1:0 dok je Š.T.U.T. igrao neorganizirano i s puno grešaka. U drugom setu Š.T.U.T. je izjednačio 1:1 pa se igrao i treći set u kojem je domaćin ipak pobijedio s konačnim rezultatom 1:2 (21:13;14:21;8:15).

U skupini A muške konkurencije Medicinska je bez izgubljenog susreta zasluženo zauzela prvo mjesto u skupini pobijedivši Ekonomsku 0:2 (6:21;16:21). Uz medicinare, svoje mjesto u završnici pronašla je i Tehnička škola. U skupini B Gimnazija je u tri odigrana seta porazila Š.T.U.T. 2:1 (21:19;16:21;15:9). Marko Kajfeš, Antonio Piljan i Andria Žufić dobro su organizirali igru Gimnazije i odveli je do prvog mjesta u skupini. Š.T.U.T. je bez obzira na ovaj poraz osigurao prolazak u završnicu prvenstva kao drugoplasirana ekipa skupine B.