Novosti

31/10/2014

Filmski noviteti u studenome

Ponuda filmova u Kinu Valli u studenome se proteže od vrhunskih akcijskih filmova i drama do provokativnih, edukativnih i animiranih ostvarenja prema već isprobanoj formuli "za svakoga ponešto".

Tako se već u prvom tjednu prikazuje drama redatelja Oliviera Assayasa Oblaci nad Sils Marijom, dokumentarac Iaina Forsythea i Jane Pollard 20,000 dana na Zemlji te horor priča godine Annabelle, a za vikend najmlađe očekuje najvrjednija Pčelica Maja 3D.

U drugom tjednu posjetitelji će uživati u novom nastavku priče o Koku (Koko 3: ljubav ili smrt) te novoj akcijsko - avanturističkoj uspješnici Interstellar hvaljenog Christophera Nolana.

Treći tjedan najmlađima donosi sinkroniziranu animacijiu Robi - uzbuna na Orlovu vrhu, a odraslima trilere Prije nego što zaspim i Dobri ljudi. Moči će se pogledati i britanska drama Nevidljiva žena i dokumentarni film Palme.

Ovogodišnjeg dobitnika osam zlatnih arena, ratni hrvatski  Broj 55 redatelja Kristijana Milića filmoljupci imat će prilike pogledati u četvrtom tjednu, kao i fantastičan dokumentarac Narko kultura te filmski serijal Igre gladi: šojka rugalica 1. dio.

Za kraj studenog u kinu će se projicirati dokumentarac Naslovnica autorice Silvane Menđušić, odnosno animiranu avanturu Pingvini s Madagaskara 2D&3D, a povodom stote obljetnice od početka 1. svjetskoga rata, u sklopu posebnih događanja pod nazivom 1914. - Gruss aus Pola! Okom filmske kamere, 27. studenoga prikazat će se tri kratka dokumentarna filma prikupljena iz arhivske građe i snimljena između 1914. i 1918. godine.