Novosti

05/11/2014

Početak plinofikacije Zagrebačke ulice

U sklopu projekta plinofikacije Pule u samom središtu grada, u četvrtak 6. studenog u jutarnjim satima započet će prva od ukupno tri faze radova na plinofikaciji Zagrebačke ulice i to na potezu od Giardina do križanja sa Rakovčevom i Mletačkom ulicom zbog čega će navedena dionica biti zatvorena za sav promet.

Upravo kako bi se omogućilo što efikasnije prometovanje i bolja protočnost prometa, radovi će se odvijati u tri faze. U već spomenutoj prvoj fazi do centra grada prometovat će se preko Zadarske, Rakovčeve, Mletačke ulice te Trga Republike i Dobriline ulice. Druga faza radova obuhvatit će dio Zagrebačke ulice, od Epulonove do Trierske ulice, a treća faza od Trierske do Rakovčeve ulice, zbog čega se vozila koja dolaze iz smjera "stare bolnice" i niz Rakovčevu ulicu preusmjeravati obilazno do centra, Mletačkom ulicom prema Trgu Republike.

Radove izvodi Plinara d.o.o. i Monte Serpo d.o.o. Pula, a nadzor obavlja tvrtka Starum d.o.o. Pula. Nakon završetka plinofikacije Zagrebačke ulice, koja se očekuje do božićnih praznika, tvrtka Cesta d.o.o. izvršit će asfaltiranje navedene prometnice.

Zbog navedenih će radova uslijediti i preregulacija prometovanja javnog gradskog prijevoza i korekcija pojedinih linija Pulaprometa i to linije 1 (obilazno će koristiti Dalmatinovu ulicu, a u povratku Trg Republike), linija 4 (u dijelu Giardini - Anticova ulica - Bulevar), linija 5 (u dijelu Rakovčeva - Dalmatinova - Giardini), linije 8 i 9 (u dijelu Giardini - Dom hrvatskih branitelja, Trg Republike), linije 21 i 22 (u dolasku Rakovčeva - Dalmatinova - Giardini).

Zahvaljujemo svim sudionicima u prometu na razumijevanju te ih pozivamo da se pridržavaju privremene regulacije prometa