Novosti

06/11/2014

Definirane aktivnosti za zdraviju Pulu

Članovi Tima za zdravlje Grada Pule jučer su u prostorijama Komunalne palače održali radni sastanak u svrhu izrade i provedbe Plana za zdravlje za razdoblje 2015. - 2018. godine. Naime, Tim je na osnovu već definiranih prioriteta iz nedavno donesene "Slike zdravlja Grada Pule" imao zadatak osmisliti i predložiti buduće aktivnosti i programe iz djelokruga socijalne djelatnosti i zdravstva koji bi se trebali provesti u sklopu Plana zdravlja.  Također, Tim je dao svoje stručno mišljenje vezano za financiranje programa temeljenih na definiranim prioritetima iz Slike zdravlja, a koje će provoditi ustanove i udruge u 2015. godini.

Na sastanku je bilo riječi i o definiranju lokalnih zdravstvenih problema na temelju kojih će se osmisliti operativni akcijski planovi i programi koji će se implementirati na nacionalnu i lokalnu razinu. Ključna je suradnja i razmjena iskustava s jedinicama i dionicima za promicanje zdravlja na području Grada i Županije.

Tim za zdravlje sastavljen je od stručnjaka, predstavnika različitih sektora koji čine jednu cjelinu i pokrivaju sva bitna područja. Članovi Tima za zdravlje su Helena Mitrović ispred Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Ines Puhar iz Centra za socijalnu skrb - Obiteljskog centra, Ileana Zahtila Blašković iz Društva "Naša djeca" Pula, Alma Tomljanović ravnateljica OŠ "Šijana", Julijana Franinović Marković ispred Centra za palijativnu skrb Istarske županije, Vesna Grubišić Juhas ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" Pula, Jasna Vekić iz Gradskog društva Crvenog križa Pula, vijećnica Gradskog vijeća Grada Pule Elena Gattoni Stepanov, Gordana Hosni Hrvatin iz Škole za odgoj i obrazovanje, Davorka Maras-Tkačuk u ime Istarske županije, ravnateljica Doma za psihički bolesne osobe "Vila Maria" Vesna Sperath, Lorena Lazarić Stefanović iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije te predsjednica Tima Elena Puh-Belci, zamjenica Gradonačelnika Grada Pule i njezina zamjenica Irena Peruško. Glavni je konzultant Tima za zdravlje dr. Danijela Lazarić-Zec iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Radni sastanak na gore navedenu temu Tima za zdravlje Grada Pule nastavlja se u ponedjeljak, 10. studenog.