Novosti

07/11/2014

Hidroavionska linija u Puli već sljedeće godine

Danas je u prostorijama Komunalne palače u Puli održana tiskovna konferencija na temu davanja informacija o donesenim aktima gradonačelnika Grada Pule u razdoblju od 22. listopada do 6. studenog 2014. godine.

Od ukupno 45 donesenih odluka, gradonačelnik je posebno izdvojio one koje se odnose na društveno odgovorno poslovanje,koncept kojeg je Grad Pula prihvatio i ugradio u svoje poslovanje, kako bi povećao standarde društvenog razvoja, zaštite okoliša i poštivanja ljudskih prava. Na tom tragu osnovan je Tim za zdravlje Grada Pule kojemu je osnovna zadaća izrada Plana za zdravlje Grada Pule 2015.-2018.,svojevrsnog strateškog dokumenta kojim će se definirati mjere i aktivnosti za provedbu utvrđenih prioriteta u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i ostalim institucijama i udrugama.

Dva donesena akta odnose se na realizaciju uspostave reciklažnog dvorišta s ciljem odvojenog prikupljanja problematičnog otpada. Reciklažno dvorište planira se graditi u Puli, na Valmadama, a projektnu dokumentaciju za njegovo građenje sufinancirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Gradonačelnik je također napomenuo kako je Pravilnik o dodjeli stipendija nadopunjen na način da se nadovezuje na društveno odgovorno poslovanje Grada Pule. Naime, izmjenama je predviđeno volontiranje korisnika studentskih stipendija Grada Pule u trajanju od 30 sati godišnje u ustanovama i udrugama civilnog društva koje su prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro. "Studenti će tako moći volontirati u Hrvatskom crvenom križu, domovima za stare i nemoćne i slično. Primjer je to društvene odgovornosti koju Grad Pula uključuje ne samo u svoje poslovanje, već i u suradnju s vanjskim dionicima", zaključio je Miletić.

Od ostalih donesenih akata zanimljivo je napomenuti da je gradonačelnik donio i dvije odluke koje će omogućiti organizaciju hidroavionskog prijevoza u Puli. U suradnji s Lučkom upravom Grad Pula čini sve što je moguće kako bi se proces organizacije olakšao i ubrzao, a gradonačelnik je istaknuo kako uspostavu redovnih linija Pula-južno primorje očekuje već sljedeće godine.