Novosti

07/11/2014

Objavljen natječaj za dodjelu stipendija Grad Pule

Na današnjoj konferenciji za novinare zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović predstavile su Natječaj za dodjelu stipendija Grada Pule za akademsku godinu 2014/2015. te novine iz Pravilnika o dodjeli stipendija.

"Glavna novost je da su od ove godine studenti podnositelji zahtjeva za dodjelu stipendija Grada Pule u obvezi realizirati 30 sati volonterskog rada, tijekom trajanja ugovora o korištenju stipendije, u ustanovama i udrugama civilnog društva koje su u Gradu Puli prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro", kazala je Puh Belci te nadodala kako ovim izmjenama Pravilnika želimo ostvariti preduvjete za realizaciju jedne od aktivnosti vezane za društveno odgovorno poslovanje koje je Grad Pula nedavno uveo. Studenti će tako moći volontirati u ustanovama i udrugama civilnog društva koje su prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro poput Hrvatskog crvenog križa, domovima za stare i nemoćne i slično. "Na taj način studentima želimo dati mogućnost da kroz volonterski rad steknu dodatna iskustva koja mogu doprinijeti njihovom zapošljavanju, ostvare nove kontakte i u konačnici svojim angažmanom pomognu zajednici u kojoj žive", nadodala je Puh Belci

O samom Natječaju za dodjelu stipendija više je kazala Elvira Krizmanić Marjanović: "Natječaj je raspisan 6. studenog i traje do 21. studenog 2014. godine. Uvjeti za dobivanje stipendije su prebivalište u Gradu Puli i prosjek ocjena, i to za studente prve godine studija najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno. Za studente druge i treće godine nužan je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je određeno kao deficitarno. Za studente na diplomskom studiju potreban je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno. "Istaknula je kako su u natječaju navedena deficitarna zvanja koja su dobivena od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Pula, a ona su: doktor medicine, magistar edukacije matematike, magistar edukacije geografije, magistar edukacije fizike, magistar edukacije kemije i magistar edukacije informatike.

Sukladno Pravilniku o dodjeli stipendija Grada Pule, broj stipendija koje će se dodijeliti u određenoj godini, kao i njihov iznos, određuje odlukom Gradonačelnik na prijedlog pročelnika nadležnog upravnog odjela, a sukladno financijskim mogućnostima Grada.

Sve potrebne informacije o Natječaju  nalaze se na službenim web stranicama Grada Pule pod Izdvojeno.