Novosti

10/11/2014

Započela provedba projekta Info-centra za mlade Pula

S ciljem kvalitetnijeg informiranja mladih na području Istarske županije te unapređenja znanja i praktičnih vještina mladih, Udruga ZUM je u partnerstvu sa START-UP Udrugom za poticanje poduzetništva i zapošljavanja mladih započela s provedbom godišnjeg projekta "Info-centra za mlade Pula".

Riječ je o projektu koji financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih i prvenstveno je usmjeren mladima koji su tek izašli ili izlaze na tržište rada te im je potrebna kvalitetna edukacija te pravovremena informacija o mogućnostima usavršavanja. Tijekom godinu dana provedbe projekta održat će se četiri ciklusa edukacija: "Radionice grafičkog oblikovanja za početnike", "Radionica izrade vlastite internetske stranice", radionica "Moj poslovni plan" te dvodnevni seminar "Predstavi se!".

Uz kvalitetnu edukaciju neizostavno je pravodobno informiranje i pružanje podrške mladima u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju. Osobnim dolaskom mladih u Info-centar za mlade Pula u Kandlerovu 10, slanjem upita putem e-mailainfo@mladipula.org te besplatnom pretplatom na mjesečni e-bilten INFOZUM zainteresirani mladi će biti bolje informirani o programima mobilnosti, besplatnim edukacijama te programima usavršavanja.

Kvalitetna provedba projekta omogućit će se i kroz suradnju Udruge ZUM s Regionalnim info-centrom za mlade Rijeka te Zajednicom informativnih centara za mlade.