Novosti

11/11/2014

Medicinari osvojili odbojkaško prvenstvo srednjih škola

Učenici Medicinske škole izborili su prvo mjesto odbojkaškog prvenstva u dramatičnom finalnom susretu protiv učenika Tehničke škole. Medicinari su prvi set osvojili s velikom prednošću od 11 poena razlike. No, u drugom setu Tehnička je na čelu s Mateom Grgorinićem i Vjekoslavom Šetićem sjajno parirala Medicinskoj do samog kraja. Ipak, Danijel Nimac i Martin Stojčević nisu dozvolili da se pobjednik traži u trećem setu pa Medicinska osvaja naslov i drugu godinu za redom 0:2 (14:25;24:26). U susretu za treće mjesto, Gimnazija je slavila nad domaćinom 1:2 ponajviše zahvaljujući Marku Kajfešu i Alenu Bezjaku. Š.T.U.T. je izgubio prvi set (25:27), da bi u drugom setu izjednačio na 1:1 (25:20). Gimnazijalci su svoju pobjedu i broncu izborili u trećem setu (10:15). Ovim susretima prethodile su dvije polufinalne utakmice u kojima je Medicinska pobijedila Š.T.U.T. 2:1 (21:13;14:21;15:11), a Tehnička je slavila nad Gimnazijom 1:2 (9:21;21:17;15:17).

MEDICINSKA: Marko Jurišić, Domagoj Tomičić, Mateo Mirčić, Danijel Nimac, Matija Petrović, Robert Raković, Matteo Balen, Martin Stojčević, Rok Ljevar, David Mataja, Marijan Krčalić, Ante Škaro, David Zečević, voditelj prof. Goran Jovanović

TEHNIČKA: Mateo Grgorinić, David Šišić, Anton Mustafić, Amir Ali Yarnian, Antoni Ban, Antonio Marić, Nikola Lukić, Martin Birčić, Ivan Gortan, David Adamović, Vjekoslav Šetić, Florijan Mrkogača, voditeljice prof. Sanja Peranić Pošić i prof. Danijela Koljđeraj.

Na igralištu osnovne škole Vidikovac odigrano je i posljednje kolo malonogometnog prvenstva pulskih osnovnih škola. Veli Vrh je pogocima Karla Mardešića i Matea Lisice pobijedio Stoju 2:0 i time uhvatio zadnji vlak za polufinale. Stoja će se bez obzira na ovaj poraz također boriti u polufinalu kao prva ekipa u skupini A. U susretu između Tone Peruška i Giuseppine Martinuzzi Filip Omrčen je postigao sva tri pogotka za pobjedu G. Martinuzzi rezultatom 2:3. Ipak, ove dvije ekipe nisu izborile pravo daljnjeg natjecanja. U skupini B Vidikovac je uvjerljivo savladao Centar rezultatom 6:1 i time prošao skupinu bez izgubljenog susreta. Po dva pogotka postigli su Stefan Antanasković i Niko Vukmir, a Matija Orbanić i Ivan Krizmanić postigli su po jedan pogodak. Eric Velkavrh postigao je jedini pogodak za Centar. U posljednjem susretu, Verudeži su očekivano pobijedili Monte Zaro. Hat-trick Luke Miškulina i pogodak Antonia Gračića osigurali su krajnji rezultat 0:4 i drugo mjesto u skupini B.