Novosti

11/11/2014

Grad Pula ovogodišnji dobitnik Povelje za kvalitetu

Grad Pula ovogodišnji je dobitnik Povelje Hrvatskog društva kvalitete za promicanje ideje kvalitete na našim prostorima, a vrijedno priznanje svake godine organizira Hrvatsko društvo za kvalitetu.

Priznanje je danas u Zagrebu primio gradonačelnik Pule Boris Miletić prilikom svečanosti obilježavanja 12. hrvatskog Dana kvalitete te je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što su napori Grada Pule usmjereni ka promicanju kvalitete poslovanja u javnom sektoru prepoznati i nagrađeni.

"Grad Pula se dosad pokazao kao grad lider u komunikaciji i uvođenju novih tehnologija u svakodnevni rad javne uprave i često smo puta bili primjer ostalim gradovima. Nedavno smo, kao prvi grad u Hrvatskoj, u poslovanje uveli sustav upravljanja društvenom odgovornošću prema normi IQNet SR-10 što nam omogućuje još veću odgovornost prema okolišu i ulaganje u zaposlenike, a čime povećavamo zadovoljstvo korisnika i smanjujemo troškove poslovanja", kazao je Miletić dodavši kako je Pula i prvi grad u Hrvatskoj koji je u kolovozu ove godine postao dio renomirane međunarodne inicijative The United Nations Global Compact i to u kategoriji "Grada lidera". Povelju svake godine dodjeljuje Hrvatsko društvo za kvalitetu, a nagrada Puli dodijeljena je zbog niza poduzetih aktivnosti na području upravljanja sustavom kvalitete te je prvi grad u svijetu koji je pokazao svoju orijentaciju prema društveno odgovornom poslovanju.