Novosti

14/11/2014

Pula ponovno među najtransparentnijim gradovima u Hrvatskoj

U Šibeniku su danas predstavljeni rezultati trećeg u nizu istraživanja transparentnosti i otvorenosti rada jedinica lokalne i regionalne samouprave po pojedinim gradovima, općinama i županijama, a Grad Pula ponovno je pri samom vrhu kada je riječ o transparentnosti rada i s ocjenom 8,70 od mogućih 10 bodova nalazi se na 6. mjestu od ukupno 576 ispitanih jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Istraživanje LOTUS - Lokalna, odgovorna i transparentna uprava i samouprava zajedno provode GONG i Udruga gradova te je ovo posljednje istraživanje provedeno u razdoblju od lipnja do listopada ove godine, a rezultati su danas službeno objavljeni na 6. Susretu gradonačelnika i poduzetnika u Šibeniku.

Prema predstavljenim rezultatima Grad Pula spada u skupinu izrazito transparentnih gradova. "Zbilja sam ponosan što se Pula ponovno našla u društvu najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj, a cjelokupni rezultati su odlični i za cijelu Istarsku županiju, gdje su se među prvih šest našla čak tri istarska grada. Drago mi je da je ovo istraživanje prepoznalo sustavno ulaganje i rad Grada Pule na što boljoj komunikaciji s našim građanima, pri čemu se prvenstveno vodimo najboljim interesima Puležanki i Puležana", kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Prema ovom istraživanju najtransparetniji grad je Rijeka sa 9,61 od ukupno 10 bodova, Slavonski Brod na drugom je mjestu ostvario ukupno 9,22 boda. Treće su Vodice, četvrti Pazin, a na petom je mjestu najtransparetnijih gradova Labin.

Rezultati su u cijelosti objavljeni na internetskim stranicama www.lotus.gong.hr