Novosti

18/11/2014

Pula prvi grad u svijetu s društveno odgovornom upravom!

Dodjelom Cro Cert certifikata IQNet SR 10 pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću, danas je Grad Pula i službeno postao prvi grad u svijetu koji je u poslovanje svoje uprave ugradio vrijednosti društveno odgovornog poslovanja te sukladno tome postao i članom renomirane međunarodne inicijative The United Nations Global Compact.

Pulskom gradonačelniku certifikat je uručio direktor Cro Certa Damir Sučić koji je čestitavši Gradu na ovom uspjehu, istaknuo kako Pula može biti ponosna i uzor ostalim gradovima. Gradonačelnik Miletić kazao kako je posljednjih godina vidljiv značajan iskorak u transparentnosti poslovanja gradske uprave. "Zahvaljujem svim svojim suradnicima koji svakoga dana pomažu da građani Pule dobiju upravu kakvu zaslužuju. Naporan je posao popeti se na vrh, no još je teže na njemu se zadržati, stoga naš rad ne prestaje danas već će se nastaviti istim intenzitetom. Nedavno smo kao Grad dobili i vrijedno priznanje Društva za kvalitetu, a i u godišnjem Lotus istraživanju Pula je ponovno prepoznata kao jedna od najtransparentnijih uprava u Hrvatskoj", rekao je Miletić podsjetivši još jednom kako je biti društveno odgovoran putovanje, a ne odredište.

Inače, Društveno odgovorno poslovanje je koncept u kojem poslovni subjekt, u ovom slučaju Grad Pula, odlučuje na dobrovoljnoj osnovi doprinositi boljem društvu i čišćem okolišu u interakciji s ostalim dionicima. Ovom politikom omogućen je održivi razvoj Grada na načelima odgovornosti, transparentnosti, etičkog ponašanja, poštivanja potreba svih interesnih skupina, poštivanja pravne države i međunarodnih normi ponašanja te poštivanja ljudskih prava.

Konferenciji za novinare prisustvovali su  i zamjenica gradonačelnika, ujedno predstavnica uprave za kvalitetu Elena Puh Belci, voditeljica projekta za uvođenje sustava upravljanja društvenom odgovornošću po normi IQNet SR 10 Lovorka Hajdić Golja, voditelj sustava kvalitete Andrea Vareško, te ostali članovi tima za uvođenje sustava društveno odgovornog poslovanja  koji su doprinijeli dobivanju ovog prestižnog certifikata.